Energetische ontspanningsmassage

Voeg een extra dimensie toe door met energie tijdens de massage te gaan werken.

energetische ontspanningsmassage basis- Massabia-trainingen

Energetische ontspanningsmassage cursus

Wil je leren hoe je een heerlijk ontspannende en genezende massage kan geven? Om een moment van rust en ontspanning te bieden? En wil je daarbij niet alleen volledige ontspanning geven, maar ook wat helende energie meegeven?

Dan is deze massage cursus perfect voor jou!

Tijdens de cursus energetische ontspanningsmassage  leer je strijkingen (effleurages), knedingen (petrissages) en losmaken van verklevingen (fricties).

Je leert om deze massagetechnieken op de juiste manier en in de juiste volgorde uit te voeren op alle delen van het lichaam; rug, benen, voeten, armen, handen, buik, hoofd, gezicht.

We bespreken eerst wat theorie, wanneer mag er niet gemasseerd worden, welke vragen stel je daarvoor, de do’s en dont’s, uitleg over de energie stroming van je lichaam, hoe je jezelf voorbereid op het geven van een energetische ontspanningsmassage en hoe je je energetisch afstemt op je client. 

Energetische massage Massabia-trainingen

Werken met de helende kracht van je handen

Je leert een extra dimensie toe te voegen door met energie tijdens de massage te gaan werken. Je handen leren als vanzelf hun aangeboren genezende krachten te gebruiken. De persoon komt dan nog veel dieper tot ontspanning en je voelt je echt verbonden, waardoor de massage nog mooier en fijner wordt voor jullie allebei.

Gedurende deze zesdaagse cursus energetische ontspanningsmassage kun je ervaren wat er gebeurt als massage en energie samenkomen op een prachtige manier van aanraken en aangeraakt worden.

Tijdens de cursus leer je door anderen te masseren en door zelf gemasseerd te worden. Door de massage ook zelf te ontvangen voel en weet je precies hoe de toegepaste technieken ervaren zullen worden. Zo weet je dus ook precies waar je rekening mee moet houden tijdens het geven van een massage. Door deze combinatie van aanraken en aangeraakt worden leer je niet alleen het gebruik van verschillende technieken, maar voel je ook wat de effecten hiervan zijn.
energetische ontspanningsmassage gevorderd - Massabia-trainingen

Lesweekend 2: gevorderd

In dit weekend gaan we de technieken uitbreiden en verdiepen. Je leert per lichaamsdeel nog meer technieken, zodat je meer variatie hebt en masseren nog leuker wordt. De technieken in dit weekend komen veelal uit de integratieve massage. Een waardevolle aanvulling.

 • integratieve massage technieken, waarbij er vaker ledematen worden opgetild om te masseren
 • masseren met de muispalm, zo kun je de massage op een makkelijke manier wat steviger maken, zonder dat het je veel extra moeite kost
 • op elk deel van het lichaam nieuwe aanvullendde massage grepen
 • je hebt nu genoeg technieken in huis om lange massages te geven van hoofd tot teen.
energetische ontspanningsmassage advanced - Massabia-trainingen

Lesweekend 3: Advanced

Er zijn zoveel leuke massage vormen, dat het erg leuk en nuttig is, om zo nu en dan een ander techniekje er tussen door te gooien of toe te voegen aan je behandeling. Zo is shiatsu bv erg fijn bij een stijf SI-gewricht. Lomi Lomi is voor de zomer een leuke aanvulling, en met de breuss krijg je iedereen aan t snurken :-)). 
 • lomi lomi massage: hawaiiaanse massage met de onderarmen
 • onderarmen massage: een leuke afwisseling en zeer fijn om te ontvangen
 • shiatsu: op de rug, precies op de punten waar de meeste spanning zit
 • hoofdpijnmassage: om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten
 • voetreflex: een kijkje via de voeten naar het hele lichaam
 • breusmassage: een heerlijke massage over de wervels
 • lymfedrainage: afvoeren van de afvalstoffen.

Dit is een waardevolle schat aan kennis om je massages uit te breiden. 

Energetische ontspannings massage cursus Massabia-trainingen

Dit kun je na de cursus

 • Een complete energetische massage geven vanuit verbinding met je client, met aanvullende technieken uit verschillende massage vormen
 • Professionele massagetechnieken toepassen voor rug, nek, hoofd, benen, voeten, armen, handen, gezicht en buik
 • Masseren in de juiste werkhouding, zodat je zelf geen last krijgt van rugpijn
 • Jezelf in de juiste staat brengen om energetisch te masseren
 • De energie stroming van je client te voelen en deze in balans brengen
 • Zelf meegenieten van de mooie massages die je nu kunt geven

Je leert omgaan om gebruik te maken van energie. Dit ontspant de spieren, bevorderd de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. De energie gaat weer stromen.

De energie gaat naar de plaatsen waar deze het meest nodig is. Dit brengt bij klachten het zelf genezende proces sneller op gang. Na een massage voelt men zich vitaler maar ook ontspannen en meer in balans, en zal met een tevreden glimlach naar huis gaan.

Professionele begeleiding

De cursus energetische ontspanningsmassage omvat 3 levels die in 3 weekenden wordt gegeven. Het eerste weekend wordt de basis aangeleerd, hier leer je al een volledige ontspannings massage. Daarna ga je hier thuis verder mee oefenen en komen we weer samen voor het 2e weekend. Hier worden gevorderde technieken geleerd en het laatste weekend is ook echt weer een kado, waarin je het beste van verschillende massage stromingen erbij leert. 

Je wordt begeleid door Bianca Mostert die meer dan 20 jaar ervaring heeft opgedaan en veel verschillende massage cursussen en opleidingen heeft gevolgd en dit 15 jaar in haar natuurgeneeskundige praktijk heeft uitgevoerd. 

Tijdens de cursus krijg je een syllabus (inbegrepen bij de prijs) met alle nodige theorie en uitleg van de technieken in beeld en tekst. Ook ontvang je een flesje met olie, die je thuis in een flessenwarmer kunt verwarmen en een certificaat van deelname. Nadat je je hebt opgegeven krijg je informatie wat je dient mee te nemen.

Belangrijke informatie

Data: 25 en 26 november, 27 en 28 januari, 6 en 7 april
Locatie: Carpe Diem. Westdijk 17, Hellevoetsluis.
Tijd: Van 10.00 uur tot 16.30 uur. (houd rekening met eventuele uitloop)
Kosten: 794,-. Kom je samen dan betaal je 749,-
Inclusief: massage-olie en verwarmbaar flesje, syllabus met veel foto's, koffie en thee en een certificaat.

Wil je meedoen of heb je een vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Lees ook de algemene voorwaarden.

Heb je al een level bij mij gevolgd, dan kun je in overleg herhalen of instromen als er ruimte is.

Energetische ontspannings massagecursus start 25 november